Wij zijn Snoad

Jouw onafhankelijke, integere en betrouwbare partner met een no-nonsense aanpak in toezicht en naleving in het sociaal domein. Het is onze missie om een belangrijke bijdrage te leveren aan het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving binnen de Participatiewet, Wmo en Jeugdwet. Zo zorgen we ervoor dat een sociaal domein bestaansrecht heeft en betaalbaar blijft.

Door integraal samen te werken, toezicht te houden en zo nodig te handhaven zorgen we ervoor dat de gelden daar terecht komen waar het nodig is. Daarnaast beschermen we dankzij zorgvuldig en effectief toezicht de belangen van kwetsbare individuen in onze maatschappij.

Visie

Bij Snoad geloven wij in preventief en proactief toezicht houden. Ons motto is “voorkomen is beter dan genezen.” Preventie raakt de hele keten en juist daarom is het zo belangrijk om gezamenlijk op te trekken en de juiste processen te beschrijven. Wij helpen binnen het sociaal domein gemeenten en uitvoeringsorganisaties in Noord-Nederland met toezicht op en naleving van de wet- en regelgeving. Wij verwijzen graag naar onze Friese bedrijfsnaam. Denk je aan Snoad, dan denk je aan slimme, efficiënte en handige oplossingen.

 

Snoad
Bijvoeglijk naamwoord – sno-at

  1. Snel, goed helder denkend en vloet van begrip, intelligent.
  2. Voor vermaak zorgend, grappig.
  3. afwijkend van het normale, apart.

Achter Snoad staat Dennis, die sinds 2001 werkzaam is in het sociaal domein. In die tijd heeft hij zijn ervaring opgebouwd bij meer dan veertig gemeenten. Eerst via detacheringbureaus, maar sinds 2016 als zelfstandig ondernemer.

“In mijn carrière heb ik ervaring opgedaan in diverse rollen, variërend van (uitvoerend) adviseur en projectleider tot coördinator. Daarnaast heb ik ook als adviseur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gewerkt. Hier heb ik vooral managers en bestuurders geïnformeerd over toezicht in het sociaal domein en was ik adviseur en projectleider multidisciplinaire controles. In de rol van coach en/of trainer heb ik inmiddels al tientallen toezichthouders in de praktijk mogen opleiden en coachen. Kortom, de principes van toezicht en naleving binnen de Participatiewet, WMO en Jeugdwet zijn voor mij zeer bekend terrein.

Ook ben ik al enkele jaren verbonden aan de Hanzehogeschool te Groningen. Eerst als lid van de Werkveldadviescommissie (WAC) Instituut voor Rechtenstudies, maar tegenwoordig mag ik ook gastcolleges geven.

Door mijn opgedane kennis en ervaring in de afgelopen jaren op het gebied van toezicht sociaal domein en naleving weet ik als geen ander hoe ik gemeenten en uitvoeringsorganisaties kan adviseren en kan helpen om het totale proces rondom toezicht te optimaliseren.

Opdrachtgevers kennen mij als een integere, transparante en betrouwbare professional met een no-nonsense aanpak, heldere communicatie waarbij ik altijd zorgvuldige afwegingen maak met oog voor verschillende belangen. Ook houd ik van praktische oplossingen voorzien van een nuchtere blik op zaken.”

Mail ons

Het beste kanaal om jouw vraagstuk met ons te delen

Bel ons

Voor korte vragen en snelle antwoorden (Als we niet in een afspraak zitten)

Kom langs

We zetten de koffie alvast voor je klaar!